można używać do przygotowania posiłków w gastronomii i hotelarstwie | TAK | | |
możliwość wykorzystania tej samej instalacji do ogrzania kilku budynków oraz podgrzania wody oraz doprowadzenia gazu do kuchni | TAK | | |
możliwość jednoczesnego wykorzystania do produkcji pary, cięcia metali, napędu wózków widłowych | TAK | | |
w obiektach rolno-produkcyjnych nie wymaga dodatkowego pomieszczenia na kotłownię | TAK | | |
brak konieczności zakupy zbiornika | TAK | | TAK |
24-godzinny serwis zbiornika i instalacji gazowej/olejowej | TAK | odpowiedzialność właściciela | odpowiedzialność właściciela |
możliwość profesjonalnego ogrzewania hal za pośrednictwem promienników i nagrzewnic | TAK | TAK | |
całoroczna gwarancja niezmiennej ceny paliwa | TAK | | |
niższy nakład inwestycyjny przy budowie nowej kotłowni | TAK | | TAK |
niskie opłaty za emisję szkodliwych substancji do środowiska | TAK | TAK | najwyższa |
toksyczność spalin | najniższa | niska | najwyższa |
opłaty za moc zamówioną bez względu na poziom jej wykorzystania | NIE | NIE | NIE |
bezobsługowość | TAK | doraźnie | wymaga stałej obsługi |